Поверни усмішку Герою в обличчях. Воїн Віталій Шарабар

Історія кожного з учасників проєкту Dental Help UA – наших захисників – унікальна.

Віталій Шарабар, який проходить стоматологічну реабілітацію у клініці Альфа-Дент у Нововолинську, за його словами, був готовий до нападу ворога у лютому 2022 року.

«Серед моїх друзів багато військових, і я мав досить інформації, щоб зрозуміти, як можуть розвиватися події, – згадує Віталій. – Тому ще в січні 2022 році повернувся з Польщі, де на той час працював, бо вирішив для себе точно, що боронитиму країну».

Чекати довелося недовго: вже наприкінці лютого Віталій пішов записуватися добровольцем до лав ЗСУ, а з 25 лютого був у строю: записався у 14 бригаду в Нововолинську. Враховуючи великий досвід роботи підземним електромеханіком, Віталія поставили водієм тягача МТЛБ. Вже з того часу захисник несе службу на різних гарячих напрямках: Херсон, Бахмут, Кремінна. Мав кілька поранень, результатом чого стала травма голови, металева конструкція в нозі та 7 вибитих зубів.

 «Коли керуєш такою машиною важкою на гусеницях, травми щелепи – поширена річ. Водій часто б’ється підборіддям чи носом об різні металеві частини цієї машини, – ділиться Віталій. – Загалом я проїхав на МТЛБ більше 4000 км. 2 місяці – бахмутський напрямок… Це все важкі нерівні дороги, тому вибиті зуби – це хоч і неприємно, але закономірно».

Перш ніж потрапити до Альфа-Дент, пройшов певний шлях з пошуку спеціаліста, який поверне йому усмшіку.  Тому Віталій вдячний Dental Help UA та Олегу Тивонюку за професійну допомогу і можливість відновити стоматологічне здоров’я.

Віталію Шарабару у свої 29 років вже довелося багато побачити і пережити. Проте, навіть після важких поранень, він продовжує виконувати військову справу: наразі служить в аеророзвідці.

«Дрони придбав власним коштом, трохи допомогли волонтери. Я чітко розумію, що маю зараз робити: нищити ворога у той спосіб, у який можу, до перемоги», –
каже захисник.