"Поверни усмішку Героям" в обличчях. Сергій Федоров. EURODENT Клініка Федорова, Одеса

Клініка Сергія Федорова активно долучилася до стоматологічної допомоги захисникам в 2022 році, а з початком роботи БФ Dental Help UA вся команда установи залучена в проєкт «Поверни усмішку Герою».

«Спочатку нашими пацієнтами-військовими були пацієнти клініки або їх батьки, які пішли до лав ЗСУ, згодом вони почали приводити своїх побратимів. На сьогодні ми активно лікуємо майже всіх  бійців, які до нас звертаються через фонд та відповідають критеріям. Також лікарі самі приводять на лікування Захисників. Імплантати ставимо лише тоді, коли Воїн кілька місяць на ротації. В решті випадків це загальна стоматологічна допомога», – розповідає про досвід залученості своєї клініки Сергій Федоров.  

На сьогодні клініка відводить на лікування захисників один день на тиждень. “В ці моменти  можна спостерігати цікаву картину, коли в кожному кабінеті на стільці лежить бронежилет чи каска, або автомат… Спочатку це було незвично для нас, але потім усі звикли. Всі співробітники долучаются до допомоги військовим. Такі сьогодні наші реалії», – ділиться лікар.

Попри те, що серед власників стоматологічного бізнесу досі немає розуміння, який відсоток пацієнтів військових брати на лікування без фінансового ризику, Сергій Федоров вважає, що все залежить від конкретної клініки. «У проєкті Dental Help UA ми активно працюємо вже півроку, надаємо багато видів лікування Воїнам власним коштом, проте не відчули фінансового спаду. Справа в тому, що у фокусі, я, як власник бізнесу, завжди тримаю інтереси пацієнтів та лікарів. Ми маємо надавати якісні стоматологічні послуги, надавати робочі місця співробітникам, сплачувати податки тощо. І тільки тоді можемо бути корисними нашим Захисникам. Це єдина екосистема. Все пов’язано», – пояснює свій підхід лікар Федоров.

Одеса – місто, яке досить часто перебуває під обстрілами. Клініка розташована в будівлі з міцним підвалом, там є запаси води і необхідних речей, за потреби всі співробітники та пацієнти можуть скористатися ним як сховищем.